Iso-Z on töissä kaksi vuoroa peräkkäin, eli 16 tuntia. Maanantaina ja eilen töitä oli vain 12 tuntia! Voi raukkaa, uuvuttavat poloisen totaalisesti ennen lomaa. Z käy käytännössä vain nukkumassa ja syömässä kotona.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pikku-E:n ärtyisyys jatkuu, on jatkunut sunnuntaista asti. Eilen olimme ostoksilla ja kannoin 10-kiloista jätkää pari tuntia, kun herra ei suostunut istumaan rattaissaan. Tekisi mieli sanoa, ettei tuo iso-E ikinä mitään sellaista... Mutten sano, koska sanon sen muutenkin ihan liian usein. Eilen illalla päätin olla tarjoamatta tissiä ensimmäisestä inahduksesta, kun nukuttamisesta oli kulunut vasta tunti. Lopulta päädyin rauhoittelemaan hysteerisenä karjuvaa raivo-roopea ja kun 20 minuutin rauhoittelusta ei näyttänyt syntyvän tulosta, luovutin ja tainnutin pojan uneen, milläs muullakaan kuin sillä ainoalla oikealla, jolla poika on nyt nukahtanut 13 kuukautta. Taivastelen usein pikku-E:n turkkilaista temperamenttia, mutta loppuen lopuksi olen päätynyt miettimään, mahtaisikohan temperamentti olla sittenkin minulta itseltäni peritty. Ja jos äiti ja äitiinsä tullut poika harrastavat tahtojen taistelua ja poika voittaa, niin pitää kai nostaa hattua! Mutta taas tässä muutaman päivän aikana on tehnyt monesti mieli vain lähteä karkuun, kun pikku-E aloittaa palosireeni-itkunsa... Jotain positiivista sentään: kuopuksemme harjoittelee kävelemään ja saldo on nyt kaksi askelta ilman tukea!

 

Iso-E on suloinen ja energinen. Roolileikkejä kokeillaan, ja poika on vuorotellen muun muassa koira ja leijona. Äsken juuri istui sohvan selkänojalla jätskiä syöden ja ilmoitti olevansa apina puussa. Varsinainen epeli! Eilen poika pissasi vaatteensa märäksi keskellä kauppakeskusta, koska oli niin täynnä intoa, ettei malttanut käydä pissalla kehoituksista huolimatta. Onneksi koko varavaatearsenaali oli mukana, ettei tarvinnut lähteä kesken kotiin. (R muuten ihmettelee aina, miksi laukkuni on niin painava ja täynnä, nyt siihenkin saatiin hyvä selitys!)

 

R:n kanssa päivät menevät mukavasti. On tosiaankin ihanaa, kun joku on 24 tuntia vuorokaudessa todistamassa meidän perheen hullunmyllyn pyörimistä. Mitään muuta en kaipaakaan! Paitsi siivousta, silitystä, tiskausta, lastenhoitoa... ;) 17-vuotiaan ajatusmaailman yksioikoisuutta en lakkaa ihmettelemättä, vaikka muistakin miten sen ikäisenä oli vain yksi totuus ja kaikki oli musta-valkoista. Meillä onkin mielenkiintoisia keskusteluja esimerkiksi seksuaalisuudesta (tosi suorasanaista...), kulttuurieroista, politiikasta (oikeisto, vasemmisto, kommunismi...). Yleensä keskustelut alkavat niin, että teinityttö heittää jonkun naivin kommentin, jota en voi olla kommentoimatta tyyliin "ei se ole ihan niin yksinkertaista", josta lähden kertomaan erisuuntaisia totuuksia ja lopulta R tajuaa, etteivät asiat todellakaan ole niin yksinkertaisia. Tällainen ajatustenvaihto on erittäin palkitsevaa ja saa minut tuntemaan itseni älykkääksi! ;)

 

Loma lähestyy! Turkissa on kuuma, 40 C on ollut päivälämpötila jo vähän aikaa... Lennot kauhistuttavat jo nyt. Eivätkä äitiharjoittelijan kokemukset yhtään helpottaneet kasvavaa paniikkia. Miten ihmeessä tämä poppoo selviää ensin Helsingistä Berliiniin, siellä lentokentän vaihdosta ja loppumatkan Berliinistä Izmiriin? Yhteensä 10 tuntia! Eläköön halpalentoyhtiöt!