Eli kyllä, tulevaisuus on todellakin alkamassa. Jätin gradun viime viikolla. Sen jälkeen sain tietää, että olen saanut työpaikan, jonka olin todella toivonut saavani. Paljastettakoon sen verran, että saan työskennellä kaltaisteni eli monikulttuuristen perheiden parissa. Hyvän uutisen jälkeen lähdimme Brysseliin sukuloimaan ja lomailemaan. Nyt on palattu taas arkeen. Ehdin hengähtää vielä hetken ennen töiden aloittamista. En osaa oikein uskoa tätä itsekään. Alan tienata täysipäiväisesti ja vielä työssä, josta uskalsin vain haaveilla.

Tässä muutama lomakuva. Ja kun Keski-Euroopassa ollaan, ovat välimatkatkin lyhyitä. Kävimme kuuden päivän aikana kolmessa maassa: Belgiassa, Alankomaissa ja Saksassa.

Kevät on jo pitkällä Keski-Euroopassa. Saimme nauttia parina päivänä jopa +18-20 C:n lämmöstä. Kirsikankukat kukoistivat.

1493531.jpg

Euroopan parlamentin rakennus Brysselissä saa hivenen pehmeyttä etualan kirsikankukista.

1493534.jpg

Leuvenin kaupungin kadulla kohtaamamme kirahvit olivat sympaattisia.

1493537.jpg

Vaikka näpsinkin kuvia jokaisesta vastaantulleesta hienosta rakennuksesta, jossain vaiheessa tuli kyllästys. Liikaa prameutta joka puolella. Tämä korumainen Leuvenin kaupungintalo vei kyllä voiton kaikista! Se oli ihan oikeasti hieno!

1493541.jpg

Rauhallisuutta Pyhän Pietarin kirkossa (St. Peter's church) Leuvenissa.

1493542.jpg

Saman kirkon näyttävät holvikaaret.

1493545.jpg

Manneken Pis moninkertaisena.

1493548.jpg

Eihän Belgiassa voi olla maistamatta kuuluisaa vohvelia. Nam!

1493552.jpg

Belgialaisten oma riemukaari. Ja vehreä puisto.

1493555.jpg

Kaunis yksityiskohta Antwerpenin kaupungin juhlasalin sisäänkäynnin yllä.

1493557.jpg

Toinen yksityiskohta Antwerpenin kadulla. Siinä kaupungissa muslimit ja juutalaiset kulkevat rinta rinnan ja kirkkojen vierestä löytyy tatuointiin ja nahkaisiin alusvaatteisiin erikoistuneita liikkeitä. Harmittaa, etten saanut kuvaa ortodoksijuutalaisista mustissa hatuissaan ja karvalakeissaan. Vaikka huivipäiset muslimit olivat joka paikassa muutenkin näkyvästi esillä, juuri Anwerpenissä joka uskonto- ja aatesuunnan edustajia näytti olevan erittäin tasapuolisesti.

1493564.jpg

Alankomaiden rannikolla oli käytävä ihailemassa näkymää kohti Zeelandia.

1493567.jpg