Eilen 6.3. klo 21.03 joku kunnioitti läsnäolollaan blogiani kokonaisen 17 sekunnin ajan! Sinä Helsingissä (tai jossain lähistöllä) konetta käyttävä, ansaitset kymmenen pistettä ja papukaijamerkin, sillä olit blogini 1000. lukija. Tule esiin, olisi kiva tietää kuka olet!<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tonnin rajan rikkoutumisen kunniaksi käyn läpi muutaman hakusanan tai sanaparin, jotka ovat johdattaneet lukijoita blogiini. Kaikki sanat eivät esiinny samassa yhteydessä blogissani, mutta jotenkin google on ne blogistani löytänyt. Yllättäen suurin osa niistä liittyy turkkilaisuuteen. :)

 

-         Häät Turkissa: Meidän häät pidettiin Turkissa vuonna 1999. Ikimuistoisissa häissämme oli 325 vierasta, joista yhteensä 5 henkilöä oli suomalaisia. Ja kuvitelkaa, että nuo 320 muuta vierasta oli tarkasti karsittua joukkoa sulhasen puolelta!

-         Turkkilaiset etunimet: Meidän pojilla on turkkilaiset etunimet. Ne on kuitenkin valittu niin, että ne ovat helpot myös suomalaiseen suuhun. Iso-E:n toinen nimi on mieheni isän nimi ja pikku-E:n taas minun isäni suvussa kulkeva perinnenimi.

-         Turkkilainen musiikki: Meillä soi suurimmaksi osaksi turkkilainen musiikki. Sitä on muuten tosi montaa eri lajia, ei vain sitä jumputusta, jota kuulee turistikohteissa. Turkilla on erittäin rikas ja monituhatvuotisen perinteen omaava musiikkikulttuuri.

-         Turkkilaiset suomalaiset: Me taidamme olla jotain sellaisia... Itse käytän mielummin suomalais-turkkilainen –nimitystä. Hauskin ilmaisu turkkilaiselle on kuitenkin "turska"! Alussa se kuulosti ihan kamalalle, mutta nykyään osaan ottaa sen jo huumorilla. Vääntyy myös muotoon "tuska". Erittäin kuvailevaa! :D

-         Kotiäiti turkkilainen: Ei taida minusta koskaan tulla tällaista. Olen ollut opintiellä liian kauan ja pieni sosioloogi sisälläni nostaa päätään itsepäisesti! Suuret suosionosoitukset kuitenkin kotiäideille, olette arvokkaita! Turkissa suuri osa naisista on kotiäitejä tai –rouvia, mutta varsinkin kaupungeissa naisten työssäkäyti yleistyy kovaa vauhtia. Ja Turkissahan kotiäitiys käsitetään yleisesti naisten oikeudeksi, ei pakoksi.

-         Suuritarpeinen vauva/lapsi: Tämä käsite on johdattanut monta lukijaa blogiini. Täältä löytyy lisää tietoa asiasta. Lohdutukseksi voin sanoa, että meidän suuritarpeisesta vauvasta on tullut vähemmän suuritarpeinen taapero. Nykyään hyvää tuulta löytyy yhä enemmän ja älliä riittää pikkumiehellä vaikka muille jakaa! Tulta ja tappuraa on kuitenkin ihan mukavasti vieläkin ja ääntä lähtee!

-         Jättiläismiehet: Tämä on hauskin! Viittaus löytyy täältä. Voin vain arvailla, mitä hakusanan etsijällä on ollut mielessään... :-O