Kotona tuoksuu raikas havunneulasten tuoksu, kuusi sulaa hiljalleen lämpimässä. Pikkutontut nukkuvat, isätonttukin jo kuorsaa pitkän päivän jälkeen. Vielä hereillä oleva äititonttu miettii, jaksaisiko paketoida pari lahjaa. Ehkä ei enää sittenkään, vaan ottaa mielummin glögiä ja pipareita ja katselee tyytyväisenä punaisia jouluverhojaan. Tänä jouluna verhot saatiin ekaa kertaa ikkunaan oikeaan aikaan, sen jälkeen kun joulusiivous oli tehty ja jouluvalot ripustettu. Keittiön pöydällä komeilee hyasintti, jota vartioivat kaksi uutta tonttukoristetta.

Tonttuäiti on tyytyväinen, sillä jouluperinteet ovat pikkuhiljaa muodostumassa selkeiksi ja nyt niitä on mukava siirtää lapsille. Lasten intoa on ihana seurata ja joka päivä keskustellaan siitä, milloin pukki tulee. Pienimmäinenkin osaa jo sanoa pukki ja laulaa "tip top tip top". Isätonttu ei kyseenalaista jouluhössötystä, vaan on täysillä mukana. Hän ihastui ensinäkemällä Lumiukkoonkin, jota äititonttu on katsonut lapsesta asti aattona.

Äititonttu pääsee kuitenkin vähällä, sillä aaton ruokapuolen hoitaa mammatonttu, jonka luona aattoilta vietetään. Ehkäpä vielä joskus meilläkin paistuu kalkkuna ja laatikot, tuumaa äititonttu, mutta on salaa tyytyväinen, ettei ihan vielä kuitenkaan tänä vuonna...

Hys hys, olkaapahan kilttejä, sillä tontut kurkistelevat ikkunoista! Älkääpähän stressatko turhia... Erityisesti muistakaa helliä toisianne ja kertoa kuinka paljon rakastatte. Joulutunnelmaan kuuluu piparintuoksu ja kynttilänvalo - sekä tärkeimpänä rakkaimmat kainalossa!

307941.jpg

307943.jpg